آزیتا خوشگله

دختر تنها

آزیتا خوشگله

دختر تنها

ایران رتبه ۱۲۳ جهانی را در تامین سلامت مردم دارد

رتبه ایران در تامین سلامت مردم در بین ۱۹۲ کشور جهان به جایگاه ۱۲۳ کاهش یافته است.

نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ایران گفت: رتبه ایران در تامین سلامت مردم در بین ۱۹۲ کشور جهان به جایگاه ۱۲۳ کاهش یافته است و انتظار است قوه مجریه این تنزل جایگاه را جبران کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از فارس ، حسین‌علی شهریاری افزود: عوامل مختلفی در تنزل جایگاه نظام سلامت ایران در بین کشورهای عضو سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی موثر بوده است، یکی از علل آن پایین بودن سرانه سلامت در ایران است. به طور متوسط با در نظر گرفتن سهم دولت و مردم، سرانه سلامت هر ایرانی حدود ۴۰۰ دلار است درحالی که این میزان برای یک آمریکایی ۷۵۰۰ دلار در سال است.
وی افزود: به جز کمبود منابع مالی، مسئله دیگر بدون شک، مدیریت منابع و پایین بودن بهره‌وری در نظام سلامت است که اگر اصلاح شود، قطعاً تاثیر بسزایی در بهبود جایگاه نظام سلامت ایران در جهان دارد.
وی گفت: رتبه ایران در بین کشورهای جهان از نظر تامین سلامت مردم و وضعیت بهداشتی- درمانی در سال‌های اخیر به صورت مرتب کاهش یافته است، جایگاه ایران در زمان وزارت دکتر مرندی قطعاً زیر ۱۰۰ و حتی پایین‌تر بود اما امروز ما در رتبه ۱۲۳ هستیم و اگر هر چه زودتر نتوانیم این جایگاه را اصلاح کنیم در آینده با مشکلات بسیار بیشتری مواجه می‌شویم.
وی افزود: توجه نظام سلامت ایران در سال‌های گذشته بیشتر در مسیر تربیت تعداد بیشتر فارغ التحصیلان پزشکی، پرستاری و سایر رشته‌های علوم پزشکی بوده است و اکنون با خیل عظیم نیروهای تحصیلکرده در علوم پزشکی در کشور مواجهیم، تعداد زیادی فوق متخصص در کشور تربیت شده‌اند، عمل‌های بسیار پیچیده پزشکی در ایران انجام می‌شود اما این شاخص‌ها یا افزایش مقالات علمی جایگاه و رتبه کشور را از نظر وضعیت عمومی بهداشت و سلامت مردم بالا نمی‌برد.
نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: پزشکان متخصص و فوق متخصص نیز البته بیشتر در تهران و چند شهر محدود کشور مستقر هستند، شهرهایی که بیمارستان‌های لوکس و گران قیمت در آنها تاسیس می‌شود، پراکندگی نیروهای آموزش دیده در علوم پزشکی در کشور به هیچوجه مناسب نیست و به همین علت گسترش آموزش پزشکی در کشور به علت بی‌عدالتی در توزیع نیروهای آموزش دیده اثربخشی لازم را در بهبود و ارتقای سلامت عموم مردم نداشته است.
شهریاری افزود: مهمترین شاخص سلامت که مورد توجه سازمان بهداشت جهانی هم هست، گسترش بهداشت عمومی است به نحوی که مردم کمتر بیمار شوند، نه اینکه بگذاریم مردم بیمار شود و بعد بخواهیم برای درمان آنها کاری کنیم.
وی گفت: برای ارتقای سلامت مردم باید سبد غذایی مطلوب آحاد مردم با حمایت‌های مالی از آن برای جمعیت ۷۰ میلیون نفر اجرایی شود، همه مردم باید به آب آشامیدنی سالم دسترسی داشته باشند، سلامت روحی و روانی مردم تامین شود، دسترسی مردم به شغل مناسب و درآمد کافی فراهم باشد و جاده‌های کشور به نحوی نباشد که هر سال به اندازه یک زلزله در آن کشته شوند.
وی افزود: رسیدن به چنین وضعی به طور قطع از طریق وزارت بهداشت مقدور نیست، همه دولتمردان و مسئولان کشور و شخص رئیس جمهوری باید دید سلامت و دغدعه تامین سلامت مردم را داشته باشند، در این صورت امکاناتی که زمینه تامین سلامت مردم را فراهم می‌کند به طور عادلانه در کشور توزیع می‌شود، سرمایه‌گذاری برای سلامت در مناطق محروم افزایش می‌یابد و نیروهای آموزش دیده به طور عادلانه در سراسر کشور توزیع می‌شوند.
وی گفت: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این مورد سکوت نکرده است، کمیته سلامت این کمیسیون به ریاست مسعود پزشکیان و کمیته اصلاح ساختار کمیسیون بهداشت به ریاست امیر حسین قاضی زاده، تلاش برای ارتقای نظام سلامت را از طریق اصلاح قوانین آغاز کرده‌اند، تلاش بر این است که متولی و نهاد پاسخگوی سلامت مردم با تصویب قانون مناسب تعیین شود، زیرا اکنون دستگاه‌های زیادی در حوزه سلامت دخیل هستند و هر کدام اعتبارات زیادی برای این کار می‌گیرند اما پاسخگو نیستند، سازمان محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت رفاه و تامین اجتماعی و کل هیئت وزیران در این مورد دخیلند و باید پاسخگو باشند اما متولی واحدی برای حوزه سلامت باید تعیین شود که پاسخگو و سیاستگذار باشد.
نظرات 1 + ارسال نظر
قاسم رایانه دوشنبه 23 دی 1387 ساعت 14:25 http://ghasemrayaneh.blogsky.com

سلام من شما رو با نام ازیتا لینک کردم من رو با نام قاسم رایانه لینک کن ممنون وخدانگهدارت

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد